Bezpečná doprava vlajkových stožárů

Státní instituce, nadnárodní společnosti i malé firmy používají vlajkové stožáry jako prostředek pro posilování své firemní identity. Existuje celá řada různých typů stožárů a jejich bezpečné doručení koncovému zákazníkovi nemusí být snadné. Například spedice stožárů s vestavěným otočným ramenem nesoucím vlajku, spedice klasických sklolaminátových stožárů, kdy je lanko vedeno vnějškem stožáru nebo spedice stožárů s vnitřním vedením lanka, kde je stožár navíc opatřen zámkem vyžadují kvalitní a promyšlenou přepravu. Všechny tyto varianty se totiž dodávají v délce 4 až 12 metrů. Jak ale kvalitně a bezpečně takovou zásilku zabalit? Řešením jsou kartonové krabice a kartonové hrany.

Proč stožáry potřebují balit

Přestože vlajkové stožáry disponují velkou odolností proti povětrnostním vlivům díky tomu, že jsou vyrobeny z kónických rour, je nutné je při dopravě ke klientovi chránit.
Klíčové je zabránit jejich samovolnému pohybu při dopravě. To je úkolem především spediční firmy. To, co ovlivnit můžeme, je pečlivé zabalení vlajkových stožárů do kvalitních obalových materiálů. Těmi nejvíce vhodnými jsou kartonové hrany a krabice, a také takzvaná strech fólie.

58.106.600

 

 

Jak stožáry bezpečně zabalit

Nejprve je nutné stožáry po celé délce obalit kartonovými hranami. Kartonové hrany totiž dokážou ochránit nátěr stožárů před poškozením způsobeným nečekaným nárazem. Aby kartonové hrany pevně držely na stožárech, je nakonec nutné obalit je průtažnou ruční fólií.


Kartonové hrany se vyrábí z několik vrstev lepenky. K dispozici jsou ve standardních velikostech a v různých tloušťkách. Nejběžnější rozměry jsou 35x35x700 milimetrů s tloušťkou 3 milimetry, 35x35x1400 milimetrů také s tloušťkou 3 milimetry, 50x50x1000 milimetrů s tloušťkou 3 milimetry, 60x60x1400 milimetrů se silnější tloušťkou 5 milimetrů, a nakonec 60x60x700 milimetrů také se silnější tloušťkou 5 milimetrů. Dodávají se v balení po 10 kusech.

VLAJKOVESTOZARY.CZ

Copyright © 2023 Vlajkové stožáry. Všechna práva vyhrazena.